Specialisaties

Manuele therapie

Naast algemene kinesitherapie ben ik gespecialiseerd in manuele therapie. Manuele therapie is een specialisatie die zich richt op het onderzoeken en behandelen van patiënten met klachten in de wervelkolom of t.h.v. de gewrichten in armen en/of benen. Het is een specialisatie binnen het bewegingsstelsel met specifieke aandacht voor gevorderde en aanvullende onderzoeks- én behandeltechnieken binnen gewrichts-, zenuw- en spiergerelateerde functiestoornissen, inclusief manipulaties. Dit met als doel de pijn te verminderen, waardoor je vrijer gaat bewegen.

Kaak- en kauwproblematiek

Sommige mensen ervaren veel last t.h.v. hun kaakgewricht wat soms gepaard gaat met o.a. het klikken van de kaak, blokkages, een beperkte mondopening,… Te sterk gespannen spieren, stress, tandenknarsen, letsels en zelfs trauma’s behoren tot de factoren die het ontstaan van deze problematiek kunnen verklaren. Hierdoor worden activiteiten zoals het eten van een broodje, geeuwen of praten een probleem.
Verder kan een probleem in het kaak- en kauwsysteem ook leiden tot nekklachten, hoofdpijn, aangezichtspijn, evenwichtsstoornissen en duizeligheid.